Hijskraan kit bronbestanden

Hijskraan kit bronbestanden

Hijskraan kit bronbestanden

Op de Maker Faire Eindhoven hebben wij veel enthousiaste reacties ontvangen over onze producten.

Wij kregen de vraag van een aantal bezoekers of wij de bestanden (de code en de 3d-bestanden) die wij hebben gemaakt bij het produceren van de hijskraan kit met ze willen delen.

Het doel van onze Awesome Crates is om creativiteit te stimuleren dus wij werden er heel blij van dat mensen graag thuis verder willen knutselen aan ons product. Daarom zullen we in dit artikel de bestanden delen.*

Code

Omdat de hijskraan kit gericht is op kinderen hebben we een hele uitgebreide handleiding gemaakt waarin we stap voor stap de basis van elektronica en microcontrollers uitleggen. Omdat dit al een heleboel informatie is en om het ook leuk te houden voor jongere kinderen, hebben we ervoor gekozen om het bij deze kit nog niet nodig te maken om te programmeren. Daarom hebben wij de microcontroller in jouw Awesome Crate geprogrammeerd zodat hij weet wat hij moet doen als je de hijskraan met de potentiometers bestuurt.

Misschien wil jij wel meer en ben je benieuwd naar de code die op de microcontroller staat. Zo kun je de code aanpassen en bijvoorbeeld de hijskraan uit zichzelf laten bewegen. Als dat het geval is, kun je hier de code downloaden die wij op de microcontroller bij jouw hijskraan hebben gezet:

Arduino code

Vergeet niet de zip uit te pakken. De code is geschreven in de Arduino programmeertaal. Dit is C++ met een aantal handige libraries erbovenop. Arduino code kun je schrijven in de Arduino IDE. Wil je meer weten over hoe je de Arduino IDE installeert? Kijk dan in de handleiding van onze countdown timer.

3D-bestanden

Zoals je misschien wel hebt gezien zijn een aantal onderdelen van de hijskraan kit, ge-3d-print. Sommigen van jullie hebben zelf ook beschikking over een 3d-printer. Hoe leuk is het dan als je de onderdelen van de hijskraan in een door jou gekozen kleur kunt printen? Misschien zou je zelfs de bestanden wel willen aanpassen door er bijvoorbeeld je naam op te zetten, zoveel mogelijkheden!

Wij hebben de onderdelen geprint op een Prusa i3 MK3S met een layer height van 0.15mm. Omdat we de onderdelen zo hebben ontworpen dat de motoren er in “klikken” is er niet veel speling. Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw printer net een beetje anders print waardoor het niet goed meer past.

Download hieronder de bestanden in het formaat naar jouw voorkeur.

Veel plezier met de hijskraan kit, we zijn uiteraard benieuwd wat je er allemaal mee maakt. Wij vinden het heel leuk als je het resultaat met ons deelt!

Creative Commons-Licentie

*Deze werken worden beschikbaar gesteld onder de Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) licentie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *