Veelgestelde vragen

Inklapbare content

Waar kan ik de handleiding van mijn kit bekijken?

Hoe kan ik het originele programma terugzetten op de Bestuurbare Hijskraan?

Omdat de hijskraan kit gericht is op kinderen hebben we een hele uitgebreide handleiding gemaakt waarin we stap voor stap de basis van elektronica en microcontrollers uitleggen. Omdat dit al een heleboel informatie is en om het ook leuk te houden voor jongere kinderen, hebben we ervoor gekozen om het bij deze kit nog niet nodig te maken om te programmeren. Daarom hebben wij de microcontroller in jouw Awesome Crate geprogrammeerd zodat hij weet wat hij moet doen als je de hijskraan met de potentiometers bestuurt.

Misschien wil jij wel meer en ben je benieuwd naar de code die op de microcontroller staat. Zo kun je de code aanpassen en bijvoorbeeld de hijskraan uit zichzelf laten bewegen. Als dat het geval is, kun je hier de code downloaden die wij op de microcontroller bij jouw hijskraan hebben gezet:

Arduino code*

Vergeet niet de zip uit te pakken. De code is geschreven in de Arduino programmeertaal. Dit is C++ met een aantal handige libraries erbovenop. Arduino code kun je schrijven in de Arduino IDE. Wil je meer weten over hoe je de Arduino IDE installeert? Kijk dan in de handleiding van onze Countdown Timer

*Deze werken worden beschikbaar gesteld onder de Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) licentie.

Kan ik zelf de Bestuurbare Hijskraan printen met mijn 3D printer?

Zoals je misschien wel hebt gezien zijn een aantal onderdelen van de hijskraan kit, ge-3d-print. Sommigen van jullie hebben zelf ook beschikking over een 3d-printer. Hoe leuk is het dan als je de onderdelen van de hijskraan in een door jou gekozen kleur kunt printen? Misschien zou je zelfs de bestanden wel willen aanpassen door er bijvoorbeeld je naam op te zetten, zoveel mogelijkheden!

Wij hebben de onderdelen geprint op een Prusa i3 MK3S met een layer height van 0.15mm. Omdat we de onderdelen zo hebben ontworpen dat de motoren er in “klikken” is er niet veel speling. Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw printer net een beetje anders print waardoor het niet goed meer past.

Download hieronder de bestanden in het formaat naar jouw voorkeur.

* Deze werken worden beschikbaar gesteld onder de Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) licentie.